matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawo propagacji
Ania :
Prawo propagacji niepewności pomiarowej dla g a=4,800 b=0,0279 u(a)= 0,022 u(b)= 0,005 g=9,534 g=2a Nie wiem co dalej
znalzłąm jakiś wzór
pochodna g
√
[
* u(a) ]
2
pochodna a
21 kwi 12:37