Oblicz wartosc wyrazenia
stifler: log 0,75[1+log 0,125(1−log9 3)]
proszę o wszystkie obliczenia
21 kwi 12:32
Adamm: −1
21 kwi 12:40
stifler: jak to obliczyles?
21 kwi 12:44
Jolanta: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
log0,125 |
| =log1/8 |
| = |
| bo |
| )1/3=3√1/8= |
| |
| | 2 | | 2 | | 3 | | 8 | | 2 | |
| | 3 | | 3 | |
log0,75 |
| =log3/4 |
| = i tu cos mi nie pasuje |
| | 2 | | 2 | |
21 kwi 12:51
Adamm: Jolanta
1+1/3
21 kwi 12:53
5-latek: Jolu
21 kwi 12:55
Jolanta:
| | 4 | | 3 | | 4 | |
log3/4 |
| =−1 bo ( |
| )−1= |
| |
| | 3 | | 4 | | 3 | |
21 kwi 12:58
Jolanta: obliczenia są a gdzie zwykłe dziekuję ?
21 kwi 13:06
stifler: dopiero co zobaczylem, zluzuj XD
Dzieki wielkie
21 kwi 13:12