Naszkicuj i podaj wartości.
Dziedzinomaniak: Naszkicuj wykres funkcji f(x) = log 0,5 x (0,5 w indeksie dolnym )
i g (x) = |f (x+2) −3|.
Podaj wartość najmniejszą i największą funkcji g(x) w przedziale < √2; 4>
20 kwi 23:33
Eta:
1/y=log0,5x
2/ przesuń wykres 1/ o wektor u[−2,−3]]
y=log0,5(x+2)−3
3/ odbij część wykresu 2/ tę pod osią OX nad oś OX
otrzymasz wykres
y=|log0,5(x+2)−3|
21 kwi 00:32
Dziedzinomaniak: 1/ y= −4 x=16
y=−3 x=8
y=−2 x=4
y=−1 x=2
?
2/ jak się przesówa? 2 w lewo 3 w dół?
21 kwi 00:46
Dziedzinomaniak: *przesuwa
21 kwi 00:46