Oblicz a, narysuj wykres i podaj wartości parametru
Dziedzinomaniak: Na rysunku przedstawiono wykres funkcji wykładniczej f(x)= a2 dla x ∊ R
a) oblicz a
b) narysuj wykres funkcji g(x) = |f |x| −2 | i podaj wszystkie wartości parametru m∊R, dla
których
równanie g(x)= m ma dokładnie 2 rozwiązania.
Na rysunku jest funkcja rosnąca od −∞ do +∞
Przecina y w 1 ( 0, 1) mamy podany pkt (2;3)
20 kwi 23:24
5-latek: f(x)= .....?
20 kwi 23:26
karty do gry : f(x) = ax i f(2) = 3
3 = a2
a = √3
y = (√3)x
20 kwi 23:29