Krzywa
o rany julek:
Krzywa K:g(x) posiada ekstremum w x=−0,5,a w P(3,6) styczną.
Przez P i O(0,0) przechodzi prosta.Jeśli współczynnik kierunkowy
tej prostej powiększymy powiedzmy o 0,5 to i tak będzie on dwa
razy mniejszy niż współczynnik kierunkowy stycznej.Napisać równanie krzywej K
20 kwi 22:04
Andriej Zet:
Zachodzi koniunkcja warunków:
| dy | | y | | 1 | |
y=f(x), |
| =2( |
| + |
| ),g'(−0,5)=f'(−0,5)=0 |
| dx | | x | | 2 | |
f(x)+D =g(x),g(3)=6
rozwiązanie
Odp
K:g(x)=X
2 + x − 6
20 kwi 22:25
sd: Brawo zmieniłes nick przepisujac rozwiązanie
![](emots/2/wykrzyknik.gif)
na piedestał
21 kwi 11:03