Wykres funkcji
Staś : Jak bd wyglądał wykres funkcji
1tg2 + 2
20 kwi 21:53
Adamm:

zakładam że jako argument jest x
20 kwi 21:54
Staś : I zbior wartości będzie wynosił (0,1/2>?
A czy da się to narysować metodami z lo?
20 kwi 21:59
20 kwi 21:59
Staś : 1/tg2(x) = ctg2 (x)
I przesunąć o wektor uwzględniając przedziały dla cgt?
20 kwi 22:07
Mila:

Przekształć;
Policz ekstrema,
20 kwi 22:07
Staś : Lub można też
y= cos2 x/(1+ cos2 x)
y + ycos2 x = cos2 x
y = cos2 x − ycos2 x
y= cos2 x (1−y)
Cos2 x = y/(1−y)
Zw cos2 x
(0,1> bo cosx Nie może być 0
0<y/(1−y)≤1
20 kwi 22:14
Staś : Mila,
Powiesz mi jak narysować taki wykres?
20 kwi 22:44
Mila:
Napisałam, liczysz pochodną, ekstrema i szkicujesz.
20 kwi 22:51