matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąty
Olka :
w trójkącie równobocznym stosunek długości boku do długości jego wysokości jest równy
√
3
a.
2
2
√
3
b.
2
√
3
c.
3
3
√
3
d.
2
20 kwi 20:29
Olka :
20 kwi 20:38
trójkąt:
a
2
√
3
=
h
3
nie masz takiej odpowiedzi
20 kwi 20:47
Matii:
Skąd wiadomo ze a jest 2
20 kwi 21:37
Eta:
a
√
3
h=
2
to
a
a
2
2
√
3
=
=
=
h
a
√
3
2
√
3
3
20 kwi 21:41