Całka przez podstawienie (sprawdzenie wyniku)
MarleneDietrich: ∫
14x
2 lnx dx = lnx*
112x
3−∫
1x*
112x
3=
=lnx
112x
3−
112∫x
2
lnx*
112x
3−
112*
x33 + C
Witam , czy mógłby ktoś sprawdzić poprawnośc rozwiązania ?
Jeśli jest błąd to prosiłabym o wskazanie,
z Góry dziękuję
20 kwi 18:50
MarleneDietrich: sorki przez części to jest*
20 kwi 18:52
MarleneDietrich:
20 kwi 19:08
MarleneDietrich: 
?
20 kwi 20:59
'Leszek: Samemu mozna zawsze sprawdzic wynik calkowanie obliczajac pochodna otrzymanego
wyniku ,wiec policz pochodna swojego wyniku i przekonasz sie czy jest to dobry
wynik !
20 kwi 21:02