prawdopodobienstwo
Andrzej: Niech A, B ⊂ Ω. Jeśli P(A) = 0,3 i P(B) = 0,8 i A⊂ B, to prawdopodobieostwo zdarzenia A ∩ B
jest równe:
20 kwi 18:39
Eta:
![rysunek](rys/131798.png)
A⊂B to P(
A∩B)=P(A)= 0,3
20 kwi 18:48
Andrzej: a mógłbyś to bardziej wytłumaczyć?
20 kwi 18:49
Adamm: A∩B to zbiór tych elementów które zawierają się zarówno w A jak i w B
ponieważ zbiór A zawiera się w B (wszystkie elementy należące do A należą również
do B) to zbiór A∩B jest równy A
20 kwi 18:52
Andrzej: dzieki
20 kwi 18:56
Eta: Jak ja to "lubię" ......... "wcinanie się"
20 kwi 19:00
Adamm: Eta, z tego co kojarzę nie ma żadnego zakazu
zresztą, jeśli tak bardzo ci na tym zależało to trzeba było napisać że chcesz mu sama
pomóc
20 kwi 19:01
Eta:
Ach jak ja żałuję ,że nie jesteś moim uczniem ( szybko bym Cię "wyprostowała"
20 kwi 19:03
Eta:
"Ci" ... grzecznościowo piszemy z wielkiej litery
20 kwi 19:04
Adamm: zapamiętam
20 kwi 19:05