Geom
Matii: Wyznacz współrzędne punktu P przecięcia się prostych o równaniach l: y=−x−13 k:y=−5x−1
20 kwi 18:35
Eta:
Rozwiąż układ równań
y= −x−13
y= −5x−1
i po b
ólu
20 kwi 18:36
Matii: A jak obliczyć?
20 kwi 18:38
Matii: Pod pierwszy y podstawić 2?
20 kwi 18:39
Adamm: Matii, no chyba sobie żartujesz
20 kwi 18:40
Matii: To jak?
20 kwi 18:40
Eta:
Co? ( 2 tygodnie przed maturą ..... o takie banały pytasz?
prosto jak "budowa cepa"

−5x−1=−x−13 ⇒ −4x=−12 ⇒ x= 3 to y= −3−13= −16
P(3, −16)
20 kwi 18:41
Matii: No tak 😫
20 kwi 18:42