bardzo proszę o pomoc, pilne... !
Andrzej: Liczby x – 2, x, 6 w podanej kolejności tworzą ciąg arytmetyczny dla
odp: a) x=0 b) x=4 c)x=8 d) x =2
20 kwi 17:39
zef: b
20 kwi 17:40
Andrzej: x−2+6=2x
x−2x=2−6
−x=−4 / : −1
x=4
prawidłowe rozwiązania?
20 kwi 17:44
Andrzej: ?
20 kwi 17:47
Andrzej: ?
20 kwi 17:53
Eta:
Nie czekaj na potwierdzenie ( kto Ci na maturze sprawdzi?
Mogłeś sam sprawdzić podstawiając za x=4
4−2, 4,6
2,4,6 −−−− tworzą ciąg arytmetyczny
x=4 −−− to poprawna odp
20 kwi 17:57
Matii: Ale tak jak ty to zrobiłeś jest dobrze.
20 kwi 17:59