matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdpopodobieństwo
kamil852:
Z talii 52 kart losujemy 3 karty. Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania jednego asa.
20 kwi 17:18
Adamm:
52
3
|Ω|=
4
1
48
2
|A|=
*
4
1
48
2
*
1128
P(A)=
=
52
3
5525
20 kwi 17:25