matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Kinia:
Wyznacz najmniejsze dodatnie miejsce zerowe funkcji f(x) = 2sin(x −
π
4
) −
√
3
20 kwi 14:45
Jerzy:
√
3
sin( x −π/4) =
⇔ x − π/4 = π/3 ⇔ x = ... ?
2
20 kwi 14:47
Kinia:
x =
7
12
π
20 kwi 14:52
Jerzy:
20 kwi 14:54