matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cszc
behroror:
Znajdź za pomocą algorytmu Euklidesa el. odwrotny
1
w ciele Z
5
dla
9
dobra więc
1
= 1 * 9
−1
9
5 = 9 * 0 +9 9 = 9 *1 + 0 >
, nie idzie.. jak zrobić to dla ementu który jest większy od ciała?
20 kwi 12:37
behroror:
ok, juz umiem
20 kwi 12:46