Rownanie Szeacienne
Danio: Witam
δ2×(δ+76,19)=334520
δ3×76.19δ2−334520=0
Jakieś pomysły na rozwiązanie ?
20 kwi 11:37
Jerzy:
Podzielić drugie przez pierwsze.
20 kwi 11:40
Danio: To pierwsze i drugie to to samo
20 kwi 11:43
Jerzy:
Ja tu widzę:
x2(x + k) = b
x3*kx2 − b = 0
20 kwi 11:46
Danio: Oblicz x
20 kwi 11:49
Jerzy:
Tak , moje x , to Twoje δ.
20 kwi 11:50
Jerzy:
k = 76,19
b = 334520
20 kwi 11:50
5-latek: Witaj
Jerzy 
No jesli to jest jedno to fajnie student liczy .
20 kwi 11:52
Jerzy:
Cześć
20 kwi 11:53