funkcja homo
Agata: Na rysunku przedstawiony jest wykres pewnej funkcji homograficznej f(x) = (ax+b)/(x+c), gdzie
x≠ −c wyznacz wartości współczynników a, b, c (punkt przecięcia z osią 0Y to (0;−3), x = −1,
y=2 )
19 kwi 22:00
Metis: " na rysunku"
19 kwi 22:04
19 kwi 22:13
Tadeusz:
19 kwi 22:20
Agata: Jak to zrobic
19 kwi 22:24
19 kwi 22:24
Agata: nie roozumiem przedostatniej funkcji skąd sie wzięło 2x?
19 kwi 22:46
bbb:
2 wprowadzone na wspólny mianownik
19 kwi 22:49
Agata: niezbyt to rozumiem
19 kwi 23:01
19 kwi 23:02
Agata: tak,
tego przedostatniego nie rozumiem
19 kwi 23:19
Tadeusz:
nie potrafisz wprowadzić tej dwójki do ułamka
19 kwi 23:24
19 kwi 23:25