za
xawd: kat ostry alfa, spelnia warunek sin= 1/2, ma miare. a. 30 b. 45 c. 60 c.75 . wiem, ze 45 ale
jak
19 kwi 20:19
19 kwi 20:26
xawd: slepy jest, ze napisalam, musi wyjsc 45
19 kwi 20:27
19 kwi 20:29
xawd: niee

// w odpowiedziach jest 45
19 kwi 20:30
'Leszek: Czy w tresci zadania jest : sin α = 1/√2 ? wowczas odpowiedz zgadzalaby sie α = 45°
19 kwi 20:33
xawd: bez pierwiastka. to blad mzoe jakis nwm
19 kwi 20:33
Eta:
Sprawdź treść zadania!
| | √2 | |
Gdyby było : sinα= |
| to wtedy α=45o |
| | 2 | |
19 kwi 20:34
xawd: napisalam poprawnie
19 kwi 20:36
'Leszek: To jest to blad w odpowiedzi ! ( wystepuja czasami takie bledy drukarskie )
19 kwi 20:39