sde
opwa: wyznacz x i y tak aby liczby 2, 2x−y, x+2y, 15 w podanej kolejnosci tworzyly ciag arytmetyczny
19 kwi 18:08
19 kwi 19:09
19 kwi 19:17
opwa: ?
19 kwi 19:59
'Leszek: | | an−1 + an+1 | |
Skorzystaj dwa razy ze wzoru : an = |
| |
| | 2 | |
19 kwi 20:23
opwa: nie umiem ?
19 kwi 20:27
Eta:
Można też tak:
| | 13 | |
a1=2 a4=15 to 15=2+3r ⇒ r= |
| |
| | 3 | |
a
2=2x−y ⇒ 2x−y=2+r
i a
3= x+2y ⇒ x+2y=2+2r
rozwiąż ten układ równań .........
x=..... i y=......
19 kwi 20:28
opwa: tez nie czaje
19 kwi 20:30
n: ⊂∫←⇔⇒
8 gru 09:36