matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąz pierwiastki wymierne
MarleneDietrich:
3
√
1
2
−
√
3
2
i
Obliczyłam sobie sin δ =
√
3
2
cos δ =
−1
2
δ= 2π −
π
3
=
5π
3
moduł z = 1 i następnie podstawiam tylko pod w0 , w1 , w2 itp ? w0=
3
√
1
* (cos
5
3
π/3 + isin
5
3
π /3 )
?
19 kwi 18:07
MarleneDietrich:
pomoże ktoś
? Bardzo mi na tym zależy
19 kwi 20:13