a
Eustachy Kopytko: Przedstaw wzór funkcji kwadratowej f w postaci iloczynowej:
a)y= −
√2x
2−2x
19 kwi 17:11
Eustachy Kopytko: nikt nie pomoże?
19 kwi 17:45
Eustachy Kopytko:
19 kwi 18:41
Mila:
a)
| | 2 | |
−√2*x2−2x=−√2*(x2+ |
| *x)=−√2*x*(x+√2) |
| | √2 | |
b)
| 5 | | 5 | | 54 | | 5 | | 486 | |
| x2−54= |
| *(x2− |
| )= |
| *(x2− |
| )= |
| 9 | | 9 | | 59 | | 9 | | 5 | |
| | 5 | | √486 | | √486 | |
= |
| *(x− |
| )*(x+ |
| )= |
| | 9 | | √5 | | √5 | |
| | 5 | | 9√6 | | 9√6 | |
= |
| *(x− |
| )*(x+ |
| ) |
| | 9 | | √5 | | √5 | |
19 kwi 18:56
Eustachy Kopytko: nie do końca rozumiem co tam zaszło

mógłbym prosić o wytłumaczenie?
19 kwi 19:10
Eustachy Kopytko: przede wszystkich nie wiem skąd wzięło się to: −√2*x*(x+√2)
19 kwi 19:33
Mila:
| 2 | | 2√2 | | 2√2 | |
| = |
| = |
| =√2 |
| √2 | | √2*√2 | | 2 | |
Ponadto mozesz sprawdzić
−
√2*x*(x+
√2)=−
√2x
2−2x
19 kwi 20:09