?
kanibal Marion: Cząstka μ, której czas życia wynosi 2.2 mikrosekundy, a podróżuje z
prędkością v=0.998c. Jaką drogę przebędzie?
19 kwi 14:34
piotr: 0.998*299792458*2,2*10−6 = 658.224320785 m
19 kwi 15:18
'Leszek: @Piotr podajesz zle rozwiazanie , tu trzeba wykorzystac dylatacje czasu !
19 kwi 15:30
123: oraz przejścia podświetlne pomiędzy równoległymi światami matematyka.pisz i fizyka.pisz
19 kwi 15:33
g: 2.2μs to czas w jej własnym układzie. W układzie nieruchomym będzie więcej
t = 2.2 / √1−(v/c)2.
Przeleci drogę v*t.
19 kwi 15:48
kanibal Marion: dzięki
19 kwi 16:07