asymptoty
ameba: | | 4n−5 | |
powie ktoś jak wyznaczyć asymptoty np. |
| |
| | 2n−1 | |
19 kwi 13:19
Jerzy:
A do czego to potrzebujesz ?
19 kwi 13:22
ameba: do matury, do zadania
19 kwi 13:24
Jerzy:
Ciąg nie ma asymptot.
19 kwi 13:25
ameba: bo robie tak , ale chyba źle
19 kwi 13:25
ameba: no to może być i tak
| | 4x−5 | |
f(x)= |
| funkcja ma asymptoty |
| | 2x−1 | |
19 kwi 13:26
ameba: znaczy nie każda
19 kwi 13:26
Jerzy:
| | 2(2x−1) − 3 | | 3 | | | |
f(x) = |
| = 2 − |
| = 2 − |
| |
| | 2x−1 | | 2x−1 | | | |
19 kwi 13:29
ameba: dobra dzięki
19 kwi 13:34