matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Michał :):
2x−1
Pochodna funkcji f(x)=
x∊R w punkcie x
0
=1 jest równa
x
2
+3
A−1 B−0,675 C−0,5 D−0,375 Co robię źle ?
2(x
2
+3)−2x(2x−1)
−2x
2
+2x+6
F'(x)=
=
i teraz licze dla 1 to mam
(x
3
+3)
2
(x
2
+3)
2
−2−2+6
=0,125 a tak odp nie ma
16
Co ja robie tutaj źle ?
18 kwi 22:18
karty do gry :
−2
+
2 + 6
=
16
18 kwi 22:20
Michał :):
Racjaaaa , ehh , dzięki
18 kwi 22:28