matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o wskazówki
Anna:
7
wiadomo że sinx − cosx =
gdzie x ∊ ( 90
0
,180
0
)
5
wówczas wyrażenie sinx * cosx ma wartość A. 0,48 B . 0,24 C. − 0,24 D. − 0,48
18 kwi 20:56
Adamm:
podnieś wyrażenie do kwadratu
18 kwi 21:05
Anna:
wynik to
12
sinx*cosx = −
= − 0,48
25
czy to dobry wynik
18 kwi 22:11
Adamm:
tak
18 kwi 22:15
Anna:
dziękuję
18 kwi 22:25