logarytm
kalafiorowa: log0,57 =?
22 sty 21:56
wiewioor : nawet gdy poczekasz tydzień raczej nikt ci nie odpisze bynajmniej ja niewem jak 1/2 do potęgi
jakiejkolwiek ma dać cyfrę nieparzystą
23 sty 00:56
Basia:
liczba log
0,57
istnieje
jest liczbą niewymierną i raczej nie da się jej w żaden inny sposób zapisać, no najwyżej tak:
log
0,57 = c
(
12)
c = 7
1=2
c*7
2
c =
17
c = log
117 = 1−log
27
23 sty 04:59
Basia:
poprawka:
c = log21 − log27 = 0−log27 = −log27
23 sty 05:01
danio8700:
log0.57=c
(12)c=7
(12)−2.807354922=7c
22.807354922=7c
c=−2.807354922
23 sty 14:05
Bogdan:
| | log7 | |
albo wziąć kalkulator i obliczyć: |
| = ... |
| | log0,5 | |
23 sty 14:14