matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria
Matt:
Dany jest trapez prostokatny o podstawach a i B. Wykaz że różnica kwadratów podstaw jest równa różnicy kwadratów przekątnych tego trapezu. Z góry dzięki za pomoc
18 kwi 18:26
Tadeusz:
zrób rysunek i dwa razy "PiećkaGoras"
18 kwi 18:47
Eta:
1/ f
2
=h
2
+a
2
2/ e
2
=h
2
+b
2
− −−−−−−−−−− f
2
−e
2
=a
2
−b
2
c.n.w.
18 kwi 19:14