1 | ||
∫ | Raczej łatwa, pomoże ktoś ? | |
x*√x2+1 |
1+1/t2 | dt | 1 | 1 | |||||
całka = 2 ∫ | dt = 2∫ | = ∫( | − | ) dt | ||||
(t−1/t)(t+1/t) | t2−1 | t−1 | t+1 |
1 | xdx | |||
∫ | dx=∫ | dx | ||
x√1+x2 | x2√1+x2 |
tdt | dt | |||
∫ | =∫ | |||
(t2−1)t | t2−1 |
1 | (t+1)−(t−1) | |||
= | ∫ | dt | ||
2 | (t+1)(t−1) |
1 | dt | dt | ||||
= | (∫ | −∫ | )dt | |||
2 | t−1 | t+1 |
1 | 1 | |||
= | ln|√1+x2−1|− | ln|√1+x2+1|+C | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |