matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proste o równaniach
workowy221:
Proste o równaniach y=−4x+2 i y=(m+2)x−4 są prostopadłe, gdy: A. m= −6 B. m= −7/4 C. m=−1/4 D. m= 2
18 kwi 17:44
Jerzy:
1
1
8
7
m + 2 =
⇔ m =
−
= −
4
4
4
4
18 kwi 17:45