matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Piotr:
log
2
8 +log
2
16
b)8 i nad osemka 1−log
8
4
13
log13−log
100
bardzo proszę o rozwiązanie tych logarytmow
18 kwi 16:01
Jerzy:
a)
3log
2
2 + 4log
2
2
7
=
=
log13 − loj13 + log100
2
18 kwi 16:04
Jerzy:
b)
log
8
8 − log
8
4
1
log
2
2
3
1
=
=
=
8
8
24
18 kwi 16:06
Piotr:
dziekuje
18 kwi 16:19