hbj
hbjm: (−5−i)2=(5+i)2
czynto jest to samo?
(−5−i)2= 25−10i−1
(5+i)2 = 25+10i −1
18 kwi 13:36
wilczor: (−5−i)2=(−1*(5+i))2=(−1)2*(5+i)2=(5+i)2
18 kwi 13:37
karty do gry : (−5 − i)2 = (−5)2 + 2 (−i)(−5) + (−i)2 = 25 + 10i − 1
18 kwi 13:37
wilczor: (−5−i)2=(−5)2+2*(−5)*(−i) +(−i)2=25+10i−1
18 kwi 13:37
SEKS INSTRUKTOR : Z (−5−i)2 wyłącz − 1 przed nawias, będzie [−(5+i)]2 czyli (5+i)2
18 kwi 13:38
Jerzy:
(−5 − i)2 = [−1*(5 + i)]2 = (−1)2*(5 + i)2 = (5 + i)2
18 kwi 13:38
hbjm: ale duzo odpowiedzi

, dziękuje wam bardzo
18 kwi 13:42
hbjm: karty do gry, dlaczego korzystasz ze wzoru (a+b)2 nie wyłączając −1 przed nawias?
18 kwi 13:44
18 kwi 13:51
Jerzy:
(a + b) = (a)2 + 2*(a)*(b) + (b)2 i nie ma znaczenia jakie znaki mają a i b.
18 kwi 14:07
Jerzy:
(− 5 − i )2 = [(−5) + (−i)]2
18 kwi 14:09