funkcje
Biay: Znajdź najmniejszą wartość funkcji f(x)=log(4x−x2) Odp.: y=−4
18 kwi 12:47
Biay: x2*
18 kwi 13:06
5-latek: Zauwaz ze funkcja ta ma sens dla −x2+4x>0 to x(−x+4)>0 to x=0 lub x=4 czyli x∊(0,4)
18 kwi 13:13
Biay: dobrze do tego doszedłem, ale jak znaleźć tą wartość funkcji?
18 kwi 13:28
karty do gry : Najmniejsza wartość nie istnieje.
18 kwi 13:29
Tadeusz:
licz pochodną i ekstremum
18 kwi 13:30
Biay: istnieje, bo rysowałem w programie wykres funkcji i pokazuje wyraźnie że −4. Pochodną z
logarytmu ?
18 kwi 13:34
Biay: Mogłby ktos to rozpisać?
18 kwi 13:46
Tadeusz:
to źle rysowałeś
18 kwi 14:34