Teoria
1551: Czy mógłby ktoś dokładnie opisać w jaki sposób zbadać zbieżność bezwzględną oraz warunkową
szeregu ?
Oraz czy ktoś widział gdzieś jakiś artykuł lub coś podobnego na temat tego w jaki sposób
rysować wnętrze, domknięcie oraz brzeg zbioru ?
18 kwi 12:10
5-latek: czesc wiedzy o szeregach w ksiazce Biblioteczka matematyczna Nr 40 Marcin E Kuczma O
szseregach liczbowych
18 kwi 12:29
1551: A coś ogólnodostępnego w internecie ?
18 kwi 13:10
1551: ?
18 kwi 15:57
18 kwi 16:01
1551: Dziękuję. A coś na temat drugiego pytania, szukałem wszędzie ale niczego konkretnego nie
znalazłem.
18 kwi 16:03
behroror: liczysz granicę przy n−> oo, jeśli ta granica jest różna od zera, to wtedy jest rozbieżny, a
jeśli jest równa 0 , to wtedy musisz sprawdzić jakimś kryterium czy szereg jest zbieżny czy
rozbieżny
18 kwi 16:04
Adamm: szereg ∑n=1∞an jest zbieżny bezwzględnie jeśli szereg
∑n=1∞|an| jest zbieżny
szereg ∑n=1∞an jest zbieżny warunkowo jeśli szereg ∑n=1∞|an| nie jest zbieżny,
ale szereg ∑n=1∞an jest
18 kwi 16:05
18 kwi 16:06
18 kwi 16:08
1551: A w jaki sposób rysować wnętrze, domknięcie oraz brzeg zbioru ?
18 kwi 17:09
1551: ?
18 kwi 18:29
1551: ?
18 kwi 18:47
1551: ?
18 kwi 19:18
1551: ?
18 kwi 20:03
1551:
19 kwi 19:15