hgfhfg
behroror: Rozwiąż układ równań:
{iz + w = 2−2i
{(1−i)z −iw = −1+i
W = |i 1| = −i
2 −1+i = i
|1−i −i|
W
z = |2−2i 1 | = (2−2i)(−i)−(−1+1)=−3i−1
|−1+i −i|
W
w = | i 2−2i| = −i−1−(2−2i)(1−i) = 3i−1
|1−i −1+i|
| | Wz | | −3i−1 | |
Z = |
| = |
| = −3+i |
| | W | | i | |
dobrze
18 kwi 10:42
5-latek: −1+i= i−1
Wz= (2−2i)*(−i)−(i−1)= −2i+2−i+1= −3i+3 wedlug mnie
18 kwi 10:56
behroror: policze jeszcze raz
18 kwi 11:00
jc:
iz + w = 2 −2i
(1−i)z − iw= −1+i
−z+iw=2i+2
(1+i)z − iw = −1+i
iz = 1+3i, z= i − 3, dobrze policzyłeś

w = 2−2i − 1 − 3i = 1−5i, sprawdź!
18 kwi 11:03
behroror: −2i*(−i) = +2i2 = 2*(−1)= −2 , a nie 2 5−latek
18 kwi 11:04
5-latek: tak masz racje
W pamieci pomnozylem przez (i) zamiast (−i)
18 kwi 11:06
behroror: jc , faktycznie powinienem był wstawić z i w do równania i sprawdzić co wyjdzie po prawej
stronie
dzięki jc
18 kwi 11:12