matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
misiaczka:
jak obliczyć a) log 4[log3(log
2
8)]
3log
3
2 + log
3
81
8
b)
log24−log
12
5
c) 27
1−log
3
5
18 kwi 09:16
5-latek:
a)= log4= 2log2 gdzie log2≈0,3001
log
3
81
b) =
= 4
log10
18 kwi 10:15
5-latek:
3
c)= (
)
3
5
18 kwi 11:17