matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Jasio:
Niech A,B⊂ Ω oraz P(B)=0,5 i P(A|B)=0,3. Oblicz prawdopodobieństwo P(B−A) 0,3=2*P(AnB) P(AnB)=0,15 Co dalej robić?
17 kwi 23:11
Adamm:
P(B−A)=P(B)−P(A∩B)
17 kwi 23:12
Jasio:
Dzięki
17 kwi 23:18