matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geomertia
bezimienna:
Odległóśc między punktami K =(3,5) i L = (−5,−1) jest równa ?
22 sty 16:37
tim:
odleglosc =
√
( X1 − X2 )
2
+ ( Y1 − Y2 )
2
22 sty 16:39
Julek:
|KL| =
√
8
2
+ 6
2
=
√
100
= 10
22 sty 16:39