matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby
bezimienna:
1
Wykaż, że liczba
−
√
2
jest liczbą całkowitą.
√
2
−1
22 sty 16:35
roxi:
usuwasz niewymierność z mianownika
√
2
+1
√
2
+1
−
√
2
=
−
√
2
=
√
2
+1−
√
2
= 1
(
√
2
−1)(
√
2
+1)
2−1
22 sty 16:39