matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
majsa:
Wiedząc ,że α jest kątem ostrym i tgα=3 ,oblicz wartość wyrażenia
sin
3
α
cos
2
α
. Proszę o pomoc
15 kwi 17:53
Tadeusz:
3
sinα=
√
10
1
cosα=
...licz dalej
√
10
15 kwi 18:13