Okrąg w płaszczyźnie kartezjańskiej
Kasia: W ilu cwiartkach ukladu współrzędnych znajduje sie okrąg o rownaniu x2+y2+2x−3=0?
15 kwi 12:45
5-latek: Do postaci kanonicznej
(x+1)2−1 +y2−3=0
(x+1)2+y2=4
S=(−1,0) r=2
Rysuj i pisz w ilu
15 kwi 12:48
Jerzy:
(x+1)2 − 2 + (y −0)2 − 3 = 0
(x+1)2 + y2 = (√5)2
Srodek: S(−1,0) i promień r = √5 , i sprawdź.
15 kwi 12:48
Jerzy:
Nie patrz na mój wpis, patrz na wpis
małolata
15 kwi 12:49
5-latek: Witaj
Jerzy
15 kwi 12:49
Jerzy:
Cześć
małolat
15 kwi 12:49
Kasia: Dziękuję bardzo!
15 kwi 12:51