matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji
Maciess:
3
1
π
1
Naszkicuj wykres funkcji y=|
sin(
x+
)+
|
2
2
6
2
Jaki będzie pierwszy "krok"? 1/2 przed nawias czy jak?
14 kwi 20:03
Adamm:
f
1
(x)=sinx <− czerwona
3
1
f
2
(x)=
f
1
(
x) <− niebieska
2
2
f
3
(x)=f
2
(x+π/3)+1/2 <− zielona f
4
(x)=|f
3
(x)| <− fioletowa
14 kwi 20:07
Maciess:
@Adam chodziło mi głównie czy tak się wyciąga tą 1/2
Dziękuje
14 kwi 20:11