punkty
bbbb: punkty P=(−3,3), q=(−7,5) r=(−1,−3) są środkami odpowiednio boków bc cd i da równoległoboku
abcd. wyznacz współrzędne wierzchołków tego równoległoboku.
14 kwi 17:16
g: Trzeba rozwiązać dwa układy czterech równań z czterema niewiadomymi. Oba układy
mają taką samą postać. jeden dla współrzędnych X, drugi dla Y.
2P = B+C
2Q = C+D
2R = D+A
A+C = D+B
14 kwi 17:51
bbbb: no właśnie próbowałem, ale wychodzą mi same masła maślane typu xb+xa−12=−6 i xa−12+8+xb=−14
14 kwi 17:53
g: jak rozwiązujesz układ równań liniowych? masz jakąś metodykę, czy na żywioł?
14 kwi 18:23
Mila:

RP
→=AB
→
RP
→[−2,6]
Q=(−7,5)→T
[−1,3]→C=(−8,8)
Q=(−7,5)→T
[1,−3]→D=(−6,2)
R=(−1,−3)→T{[5,−5]→A=(4,−8)
C=(−8,8)→T
{[10,−10]→B=(2,−2)
14 kwi 19:23