1 | ||
sinx=− | ||
2 |
5 | ||
3 rozw: | π | |
6 |
7π | ||
sinx=sin | ⇔ | |
6 |
7π | 7π | π | ||||
x= | +2kπ lub x=π− | +2kπ=− | +2kπ | |||
6 | 6 | 6 |
7π | π | |||
x= | ∊D lub x=− | ∊D | ||
6 | 6 |
7π | π | 11π | ||||
x= | +2π∉D lub x=− | +2π= | ∊D | |||
6 | 6 | 6 |
7π | 5π | π | ||||
x= | −2π= | ∊<−π,2π> lub x=− | −2π∉D | |||
6 | 6 | 6 |
5π | π | 7π | 11π | |||||
x∊{− | ,− | , | , | } | ||||
6 | 6 | 6 | 6 |
1 | ||
sinx=− | i x∊<−π,2π> | |
2 |
1 | ||
Sorki, zagapiłem się. Myślałem o cosx=− | który miałby 3 rozw. | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |