matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Kasia:
Jeśli log
2
3=a, to log
6
3 rowna się: A) 1+1/a B) a/a+1 C) 1/a+1 D) a/a−1 Prosze o wyjaśnienie
14 kwi 16:45
Pytający:
log
2
3
log
2
3
log
2
3
a
log
6
3=
=
=
=
log
2
6
log
2
(2*3)
log
2
2+log
2
3
1+a
14 kwi 17:43