matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy W należy tak zostawić? Oblicz a1, a2, a3
Roses:
2W
a
n
=
n
2
2W
a
1
=
=2W
1
2
14 kwi 12:19
Jerzy:
Tak, bo to pewna stała ( parametr)
14 kwi 12:19
Roses:
Dziękuję bardzo za pomoc
14 kwi 12:21