Ogólne pytanie
Rampapam: Możecie mi przypomnieć kiedy stosuje się wzór:
chodzi mi w jakich okolicznościach
13 kwi 23:44
wilczor: prędkosc początkowa + prędkosc koncowa / 2 =prędkosc srednia
13 kwi 23:57
daras: w okolicznościach ruchów jednostajnie zmiennych
14 kwi 11:57
'Leszek: Nie tylko w takich okolicznosciach :
Samochod jedzie za stala predkoscia v
o na drodze S , natychmiast zawraca i droge
powrotna przebywa ze stala predkoscia v . Czas przejazdu w obu kierunkach jest taki
| | vo*t + v*t | | vo + v | |
sam .predkosc srednia : vsr = |
| = |
| |
| | t + t | | 2 | |
14 kwi 14:05
Jerzy:
A gdzie jest napisane,że V to prędkość ? A może to jest objętość ?
14 kwi 14:16
daras: natychmiast zawraca? chciałbym to zobaczyć
14 kwi 21:29
Adamm: daras, a to by nie kolidowało z ogólnym założeniem że funkcje w fizyce są ciągłe?
14 kwi 21:47