ciąg
wojtek: co to jest dziedzina i zbior wartosci ciągu? nawet nie wiedziałem że ciąg ma dziedzine i zw
i jak sięje oblicza?
Podaj dziedzinę oraz zbiór wartości ciągu określonego wzorem rekurencyjnym
{
a1 = 2
a2 = 1
an = 2an−2 + nan−1 dla n ∈ {3,4,5,6,7}
13 kwi 23:04
wojtek: an = 2an−2 + nan−1 dla n ∈ {3,4,5,6,7}
13 kwi 23:05
wojtek: obliczyłem
a3=7
a4=30
a5=164
a6=1044
a7=7636
i coo dalej z tym robie
13 kwi 23:09
Janek191:
Dziedzina
D = { 3,4,5,6,7}
ZW = { 7,30,164, 1044, 7 636}
13 kwi 23:13
wojtek: z klucza
D={1,2,3,4,5,6,7}
ZW= {1,2,7,30,164,1044,7636}
13 kwi 23:19
Mila:
Ciąg jest funkcją określoną dla n∊N, wartości przyjmuje w zależności od wzoru albo opisu
słownego.
Ty masz podaną dziedzinę dla ciągu o skończonej liczbie wyrazów.
Wartości możesz obliczyć wg wzoru,mając wartości początkowe: a1, a2.
13 kwi 23:42
Janek191:
Zapomniałem o a1 i a2.
Odpowiedź taka jak z klucza.
14 kwi 00:43