√x+x | ||
lim x→0+ | ||
√3x−√3x |
√3 | ||
ma wyjść | ||
3 |
√x+x | √x+x | |||
limx→0 | =limx→0 | |||
√3x−√3x | √3x(1−√x) |
1 | 1 | √x+x | ||||
= | *limx→0 | *limx→0 | ||||
√3 | 1−√x | √x |
1 | √x+x | |||
= | *1*limx→0 | |||
√3 | √x |
1 |
| ||||||||||||
= | *limx→0 | ||||||||||||
√3 | √x |
1 | 1 | √3 | ||||
= | *limx→0 (1+√x)= | = | ||||
√3 | √3 | 3 |
1 | ||
to | to przed całym limesem jest ? | |
√3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |