suma
ares: czy suma,
∑(a+∑a)
pierwsza od a=1 do 10, druga od b=1 do 10, ma sens?
bo jakby nie rozumiem jak wtedy działa druga suma, skoro ona jest z "a", ale w granicy ma b..
generalnie mam przed oczami sumę typu
np. ∑ai, w granicy od i=1 do 10, a tam jedynie litery wiec te liczniki mi się trochę mylą...
13 kwi 16:36
Adamm: "ale w granicy ma b" w indeksie
oczywiście że ma sens
∑b=110a = a*∑b=1101 = 10a
13 kwi 16:44
ares: czyli tę sumę można zapisać jako
∑a=11011a?
13 kwi 16:53
Adamm: tak
13 kwi 17:02
ares: dziękuję
13 kwi 17:04