| 6a | ||
Niech a=log122 . Wykaż ze log664= | ||
| 1−a |
| log62 | ||
coś kombinuję że a= | ale dalej nie wiem jak się za to zabrać | |
| log612 |
| log64 | 6log2 | 6 | ||||
log664= | = | = | ||||
| log6 | log2+log3 | 1+log23 |
| log2 | log2 | 1 | ||||
log122= | = | = | ||||
| log12 | 2log2+log3 | 2+log23 |
| 1 | ||
log23= | −2 | |
| a |
| 6 | 6a | ||||||||||||
log664= | = | ||||||||||||
| 1−a |
| 1 | ||
ale to moje już ,a' w ułamku jeszcze bardziej rozbic tak ? Wtedy bym miał a= | ||
| log212 |