Pomocy :))
Michal: 1. Rozwiąż równania
a) z2 + 5 = 0 b). z2 − 6z + 13 = 0 c). ( z2 + 4)(z3 − i) = 0
22 sty 12:11
Michal: Błagam o pomoc to dla mnie bardzo ważne
22 sty 22:49
Basia:
ad.a
z2=−5 = 5i2
z=√5i lub z=−√5i
ad.b
Δ=36−52 = −16 = 16i2
√Δ = 4i
z1 = 6−4i2 = 3−2i
z2 = 6+4i2 = 3+2i
ad.c
z2=−4 = 4i2
z = 2i lub z=−2i
z3=−i
z=i
23 sty 04:18
Michal: Dziękuję Ci za te wszystkie rozwiązania bardzo mi pomogłaś

. W związku z tym mam pewną
prośbę, czy mogła byś pomóc mi rozwiązywać zadania tak o 18 ? Bardzo Cię proszę
23 sty 13:15